top of page

Dijital Dünyada Çocuğuma Nasıl Eşlik Ederim?

ED Site (4).png

6 Mayıs 2021

21.00 - 23.00

Çevrimiçi

Zoom

₺ 100 (KDV dahildir)

Atölye İçeriği

Öncelikle dijital dünyayı tanımlayıp ardından teknoloji ile ilişkimizi sorguladıktan sonra, atölyemizin ana sorusuna geleceğiz; Dijital Vatandaşlık Nedir? Dijital yerliler kimlerdir?

 

Bu soru üzerine konuşurken bir yandan da çocuklarla "Çocuklarlar Dijital vatandaşlık konularının nasıl konuşursunuz, farkındalıklarını nasıl arttırırız?" sorularına cevap arayacağız.

Bu konularda derinleşmek için kaynaklara bakacağız ve sohbetimizi açacak kısa videolar izleyeceğiz. 

 

Hepimizin son yıllarda en sık tekrarladığı cümle: ÇOCUKLAR SÜREKLİ EKRAN KARŞISINDA!

Covid-19 süreciyle birlikte bu belki de bir zorunluluk haline geldi…

Evet, çocuklar sürekli ekran karşısındalar, peki ama ne yapıyorlar orada?

Oyun mu oynuyor, oyun mu yapıyor? Video mu izliyor yoksa video mu çekiyor? Ekranın karşısında geçirdiğimiz zamandan daha önemlisi onunla ne yaptığımız. Dijital dünyada tükettiğimiz kadar üretiyor muyuz?

 

Çocukları dijital dünyada tüketici olmaktan, türetici ve üretici olmaya teşvik etmek için bizler onları nasıl destekleyebiliriz? Üretmek isterlerse nasıl araçlar var ve neler üretebilirler? İşte tam burada çocuklara teknoloji ile üretime yönlendirebileceğiniz, beraber eğlenebileceğiniz bir kaç araç ile tanışacağız. Oyunları, uygulamaları deneyecek ve bu araçların çocukların hangi becerilerine hizmet ettiğini konuşacağız.

 

Ebeveynler olarak bizleri çocukların dijital dünyada yaşadıkları deneyimleri ‘denetleyen’ olmaktan ‘eşlik eden’ olmaya taşıyacak atölye çalışması Cansu Yalçıner kolaylaştırıcılığında gerçekleşecek.

 

Eğitmen Hakkında

Cansu Yalçıner

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni

Cansu, grafik tasarım eğitimi aldıktan sonra İskele47’de çocuklara sanat ve teknoloji alanında atölyeler düzenlemeyle başladı. 2014’den bu yana çeşitli sosyal sorumluluk projeleri ve ticari projeler içerisinde eğitmen, proje yöneticisi ve içerik tasarımı alanlarında yer aldı. BBOM Öğretmen Köyü'nden aldığı ilhamla çocuk katılımcı karar alma ve öğretmenlerin teknoloji bariyerleri konularını odağına aldı. Şimdilerde kurucu ortağı oldu Zemberek Eğitim danışmanlığı şirketinde içerik tasarımı, proje yöneticiliği ve eğitimcilik yapmakta. Aynı zamanda Fide okullarında Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak çalışmakta. Öğrenmenin bitmeyen bir yolculuk olduğuna inanıyor ve öğrenme yolculuğuna devam ediyor.

bottom of page