top of page

Sandıkta Ne Var?
4 Ay |  4 Buluşma |  4 Tema

Web Sitesi (1).png

26 Ekim, 23 Kasım,

21 Aralık, 18 Ocak

21.00 - 22.15

Çevrimiçi

Zoom

Kontenjan 25 kişiyle sınırlıdır.

₺ 200 (KDV dahildir)

Sandıkta Ne Var?

4 Ay |  4 Buluşma |  4 Tema

Sevgili Anne ve Babalar,

Derler ki bir çocuk dünyaya getirmek, kişinin çocukluğuna dair sandıkların da açılmasına vesile olurmuş. O sandığa saklanmış duygular, anılar, öğretiler, ihtiyaçlar serilirmiş ortaya. Bir bebeğe bakım verirken kendi çocukluğunun da filmi dönermiş ekranda. 

Dünyaya getirdiğiniz çocukla ilgili bir dizi kitap okudunuz, eğitimlere katıldınız, eşe dosta sordunuz; peki kendi sandığınızdan çıkarmaya niyetli olduklarımıza bakabildiniz mi? Kendi çocukluğunuza da ebeveynlik yapabildiniz mi?

Eğer şimdiye kadar buna fırsatınız olmadıysa ya da “tam da böyle bir haldeyim” diyorsanız sandığınızı da alıp gelin. Kendi sandığımıza bakarken, başka sandıklardan da çıkanlara hep birlikte bakalım neler var, birlikte neler yapabiliriz, sandıktan çıkanları nerelerde kullanabiliriz, nasıl dönüştürebiliriz?

Ebeveyn Destek Neden Bunu Yapıyor?

  • Ebeveynlerin ne yaptığı kadar nasıl hissettiğini de önemsiyoruz.

  • Ebeveynin kendi iyi olma halini gözetmesine odaklanıyoruz. 

  • Ebeveynin, kendi hayatının öznesi olarak, büyümesine ve gelişmesine katkı sunmak istiyoruz. 

  • Bu katkının sadece uzman görüşleriyle değil, akran öğrenmesiyle de olacağına inanıyoruz.

  • Duygudaşlığın iyileştirici gücüne inanıyoruz; alan ve veren rollerini deneyimlemeye davet ediyoruz. 

Bu buluşmalarda amacımız ebeveynin çocuğuyla kullanabileceği yaklaşım ve stratejiler vermektense ebeveynin kendiyle bağ kurmasını desteklemek. Bunun için dört buluşmada aşağıdaki temalara odaklanacağız;

  1. Oturum: KAYNAKLARIMIZ

  2. Oturum: DUYGULARIMAIZ

  3. Oturum: YÜKLERİMİZ

  4. Oturum: HAYALLERİMİZ

 

Kolaylaştırıcılar Hakkında

Klinik Psikolog Alev Kurt Başer

 

3 ODA Danışmanlık Merkezi’nin kurucu ortaklarından olan Alev, İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji bölümünden onur derecesi ile mezun olmuştur. Okan Üniversitesi'nde Sağlık Odaklı Klinik Psikoloji programında uzmanlık eğitimini yüksek onur derecesi ile tamamlayarak Klinik Psikolog ünvanını almıştır. Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi (ÇOÇA), Sabancı Üniversitesi, Unilever, Argüden Akademi, Para Durumu, Dr. Özgür Bolat Özel Eğitim ve Danışmanlık Şirketi, İyi Babalar Platformu, WWF gibi kurumlarda eğitim verme, eğitim programı geliştirme, proje koordinatörlüğü gibi çalışmalarda bulunmuştur. Çocuk Hakları ve İnsan Hakları çalışmalarının yanı sıra, Bilişsel Davranışçı Terapi, Sanat Terapisi, Şema Terapi ve Çözüm Odaklı Terapi ekollerinde bireysel ve grup çalışmaları yapmaktadır.

 

Melda Akbaş

Akbaş, uzun yıllardır çocuk hakları alanında çalışıyor. Çocuk katılımı, eğitim hakkı, çocuk ve medya, çocuklarla araştırma ve sosyal duygusal öğrenme ilgi alanları arasında. Bu konuları ebeveynlerle de konuşmayı çok seviyor. Yaşamını bir çocukla paylaşıyor. Her gün teoride bildiklerini pratiğe nasıl dökerim sorgulamasını yaşıyor; deneye-yanıla, sora-soruştura yeni yollar keşfediyor.  Öğrenci olmayı özlediği için Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri’nde yüksek lisans yapıyor.

2020 yılından bu yana Başka Bir Okul Mümkün Derneği çatısı altında yürüyen Ebeveyn Destek’i yürütüyor. 

bottom of page