top of page

Çocuklarla Anda ve Oyunda Kalmak

ED Site.png

30 Ocak 2021

15.00 - 17.00

Çevrimiçi

Zoom

* Kontenjan 25 kişi ile sınırlıdır.

Covid-19 sürecinde pek çok duyguyu kitleler halinde deneyimleydik, deneyimliyoruz. Paul Eckman, dünyaya gelirken bizimle birlikte gelen altı temel duygudan söz eder; öfke, ÅŸaÅŸkınlık, tiksinti, neÅŸe, korku, üzüntü. Fakat bu duyguları hissettiÄŸimizde nasıl davranacağımızı çevremizi, özellikle ebeveynimizi/ bakımverenimizi gözlemleyerek öÄŸreniriz.

 

Burada iki önemli noktadan söz etmek gerekir. Öncelikle, korku altı temel duygumuzdan biriyken, kaygı altı temel duygumuzdan biri deÄŸildir. Kaygı korkulacak bir durumun yaÅŸanma olasılığına dair yaÅŸanan korkudur. ÖrneÄŸin; üzerine hızla yaklaÅŸan bir araba geldiÄŸini gören herkes korkar. Kaygı ise daha sokaÄŸa bile çıkmadan, üzerine hızla yaklaÅŸan bir arabanın gelme ihtimalini düÅŸünüp korkmaktır. Korku ÅŸu ana aitken, kaygı geleceÄŸe aittir.

 

Ä°kinci önemli nokta ise; hissettiÄŸimiz duygulara karşılık nasıl davranacağımızı çevremizi, özellikle ebeveynimizi/ bakıverenimizi gözlemleyerek öÄŸreniriz. Peki, ya ebeveyn/bakımveren de korku, kaygı içindeyse ve bu duygularla baÅŸ etmekte zorlanıyorsa? Ebeveyn/bakımveren olmanın belki de en zorlayıcı olduÄŸu anlar böyle anlardır.

 

Bu atölyede, ebeveynlerin/bakımverenlerin Covid-19 sürecini çocuklarıyla daha saÄŸlıklı atlatabilmeleri için aÅŸağıdaki sorulara cevap aranacaktır:

 

  • Çocuklarda kaygı belirtileri nelerdir?

  • Ya ebeveyn/ bakımveren olarak kaygılı isek, neler yapabiliriz?

  • Zorlayıcı durumlarla baÅŸa çıkabilen ailelerin özellikleri nelerdir?

  • Çocukların evde daha çok vakit geçirdiÄŸi bu dönemde çocuklarla kaliteli vakit geçirmek için neler yapabiliriz?

 

Atölye tanıtım dokümanını (PDF) indirmek için tıklayın.

​

Eğitmen hakkında

​

Alev Kurt BaÅŸer, Uzman Psikolog

​

Ä°stanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji bölümünden onur derecesi ile mezun olmuÅŸtur. Okan Üniversitesi'nde SaÄŸlık Odaklı Klinik Psikoloji programında uzmanlık eÄŸitimini yüksek onur derecesi ile tamamlayarak Klinik Psikolog ünvanını almıştır. Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Ä°stanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi (ÇOÇA), Sabancı Üniversitesi, Unilever, Argüden Akademi, Para Durumu, Dr. Özgür Bolat Özel EÄŸitim ve Danışmanlık Åžirketi, Ä°yi Babalar Platformu, WWF gibi kurumlarda eÄŸitim verme, eÄŸitim programı geliÅŸtirme, proje koordinatörlüÄŸü gibi çalışmalarda bulunmuÅŸtur. Çocuk Hakları ve Ä°nsan Hakları çalışmalarının yanı sıra, BiliÅŸsel Davranışçı Terapi, Sanat Terapisi ve Çözüm Odaklı Terapi ekollerinde bireysel ve grup çalışmaları yapmaktadır.

​

bottom of page